12-01-16

LEEMPAPJE VOOR DE WINTER met vannille

Leem in de winter geprepareerd kan het verschil maken.Leem kan je een speciaal smaakje-geurtje meegeven,dit doet het zéér goed op witvis.Hier het recept;2à3stokjes vanille aan de kook brengen in 1l.water,eventueel mag je melk gebruiken dit voor een meer wolkend effect,voeg daarbij 4 zakjes vannillesuiker,10cl ahornsiroop, laat het ongeveer 3min. goed doorkoken,blijven roeren en laten afkoelen.Het vocht hou je voor de leem te bevochtigen tot een vast geheel of tot een papje ,die pap gebruik je voor je droog voeder aan te maken,de vannillestokjes kan je fijn malen en door de leem of voeder verwerken,doe daarbij geknipte pieren of ver,of casters of maden,dit is een leempreparatie die ik al jaren gebruik en met succes.ingriedienten:2kg leem(mag meer zijn),of plus voeder(20%),4zakjes vannillesuiker;3 vannillestokjes.10cl ahornsiroop

additief;10gr T&T of Panforte voor een optimaal succes31-05-2006 08;46;04005P8080106

21:39 Gepost door TUURKE DE GOUDEN TIPGEVER copyright in prepareren leem, tips wintervissen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.