02-12-16

MAIS EN ADDITIEVEN

Er zijn nogal wat vragen over hoe me granen moet behandelen met additieven,zelf uit ondervinding is dat granen als je die bewerkt met additieven deze niet het produkt zo maar opnemen omdat deze meestal verzadigid zijn met water bij het koken,hierbij enkele tips van mij...........Als je bv zelf de granen kookt doe dan je additief in je water bij het koken ervan,zo kunnen de granen dit additief goed opnemen en worden zo verzadigd met het produkt.BV.een blik mais laten uitlekken een paar uur in een verzijp....dan de mais in keukenpapier wentelen en laten staan tot s'anderdaags...en dan pas u additief toevoegen,dan zal de mais alles kunnen opslorpen van het produkt....enkele produkten die ik uitteste op witvis met succes zijn

 

T&T...

info  

sport.shop@telenet.be

PANFORTE......

info

sport.shop@telenet.be

scopex.....

cuberdon....

OOK MAIS KAN MEN KLEUREN  VOOR HET VISUELE ASPECT

mais invriezen en terug ontdooien doet de mais zachter worden

veel succes...
P3020353

14:44 Gepost door TUURKE DE GOUDEN TIPGEVER copyright in MAIS TIPS | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Facebook | |

31-01-16

INGRIDIENTEN VOOR EEN MAISPAPJE VOOR U BRASEMVOER AAN TE MAKEN

Probeer eens een maispapje te maken,witvis is er verzot op.

Mijn ingridienten voor een maispapje.


*1 blik mais (300gr.)
*1 zakje.vanillesuiker
*20gr.melkpoeder

*1gram additief Panforte voor mais heel zoet en prikelend te maken
*30cl.water
Mais(blik)
de avond ervoor laten weken met de vanillesuiker,melkpoeder en u additief panforte  en het water erbij,dan met de staafmixer er een papje van maken.U brasemvoer 1xbevochtigen,zeven,daarna u maispapje mengen met het brasemvoeder tot een homogeen geheel,dan terug zeven met een grove zeef,dit doe je best de avond voor het vissen,zorg wel ervoor dat dit mengsel in de koelkast sta.Deze samenstelling gebruik ik vaak op vijvers met een grote populatie aan brasem of kroes,geeft een melkachtig visueel effect waardoor de vis aangetrokken word.

  

07:27 Gepost door TUURKE DE GOUDEN TIPGEVER copyright in MAIS TIPS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

12-03-09

MAIS MET SPECULOOSPASTA

Idd,speculoospasta is zekers een snoepje voor de witvis,vorig seizoen hebben wij deze testen gedaan,en de brasem is er wel zot van hoor.Bereidingswijze:
*speculoospasta,2 soeplepels vermengen met het vocht van een klein blik mais en ook een beetje water aan toevoegen,deze dan effe opwarmen en goed doorroeren,dan u mais eraan toevoegen,wel dit allemaal een dag voor de wedstrijd maken,zodanig de mais deze speculoospasta kan opnemen,je zal versteld staan van de smaak en geur die de mais krijgt,ook onder water geeft de mais een klein oliespoortje na,wat zekers de vis zal aantrekken.
U mais kan als aas gebruikt worden,en ook zekers toegevoegd worden in het voeder.P3020353

19:44 Gepost door TUURKE DE GOUDEN TIPGEVER copyright in MAIS TIPS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

MAIS BEREIDEN MET ALCOHOL

1.- Een aantal blikjes maïs afgieten in een vergiet. ½ Uur laten uitlekken (korrels worden wat droger en taaier). Daarna in een luchtdicht afsluitbaar plastic bakje laten weken in bessenjenever (coebergh 20 – 25 % vol.) of vruchtenwijn (pikeurtje 12 % vol.). Het kan gelijk mee naar de waterkant.
2.- Kook de maïs (zonder voorweken) gedurende 30 minuten. Wegzetten in het kookvocht en voeg op dat moment de geurstof of andere toevoeging toe. De maïs gaat nu als een gek vocht opnemen, dus inclusief de toevoeging. Wanneer de maïs al vantevoren is geweekt, is deze al verzadigd met vocht.

19:33 Gepost door TUURKE DE GOUDEN TIPGEVER copyright in MAIS TIPS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |