21-01-16

PREPAREREN VAN LEEM (brasem)

P5250894.JPG

3 dagen op voorhand leem(6kg) in een kuip leggen,prepareren met een zoetstof(vb...SUPERZOET(3 koffielepels op op 6 kg leem)..of..PANFORTE.(3 koffielepels).of.T&T(3 koffielepels)..of.bruine suiker,500gr.op 6kg) even bevochtigen en zeven.Propere natte dweil(uitgewrongen) erop en laten staan tot de dag nadien,dan terug goed zeven,dit herhaal je tot de dag van het vissen,dit systeem gebruik ik voor hetvissen met leem en ver.De ver(amorce)pas op laatste toevoegen aan het water(5min.voor begin wedstrijd),dit om verbranding van de ver tegen te gaan.Op die manier krijg je stevige leemballen.

WP_20150711_003.jpg

17:46 Gepost door TUURKE DE GOUDEN TIPGEVER copyright in prepareren leem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

12-01-16

LEEMPAPJE VOOR DE WINTER met vannille

Leem in de winter geprepareerd kan het verschil maken.Leem kan je een speciaal smaakje-geurtje meegeven,dit doet het zéér goed op witvis.Hier het recept;2à3stokjes vanille aan de kook brengen in 1l.water,eventueel mag je melk gebruiken dit voor een meer wolkend effect,voeg daarbij 4 zakjes vannillesuiker,10cl ahornsiroop, laat het ongeveer 3min. goed doorkoken,blijven roeren en laten afkoelen.Het vocht hou je voor de leem te bevochtigen tot een vast geheel of tot een papje ,die pap gebruik je voor je droog voeder aan te maken,de vannillestokjes kan je fijn malen en door de leem of voeder verwerken,doe daarbij geknipte pieren of ver,of casters of maden,dit is een leempreparatie die ik al jaren gebruik en met succes.ingriedienten:2kg leem(mag meer zijn),of plus voeder(20%),4zakjes vannillesuiker;3 vannillestokjes.10cl ahornsiroop

additief;10gr T&T of Panforte voor een optimaal succes31-05-2006 08;46;04005P8080106

21:39 Gepost door TUURKE DE GOUDEN TIPGEVER copyright in prepareren leem, tips wintervissen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |